AM Ballet
Barre Method

AM Ballet Barre Method stručno je osmišljen program inspiriran baletom koji ne zahtijeva prethodno plesačko ili baletno iskustvo, a predstavlja trening za cijelo tijelo i um.

Am ballet barre method

AM Ballet Barre Method stručno je osmišljen program inspiriran baletom koji ne zahtijeva prethodno plesačko ili baletno iskustvo, a predstavlja trening za cijelo tijelo i um. Kombinira elemente baleta i pilatesa, ujedinivši ih u posebnu vježbu s emocionalnom komponentom. Za razliku od drugih Ballet Barre metoda koje su fokusirane isključivo na tjelesnu preobrazbu, ovdje se uz fizičke promjene postiže i jednako važan emocionalni balans koji ovu metodu čini progresivnom i autentičnom. 

U baletu kao i u pilatesu, izrazito je jaka povezanost uma i tijela jer svaki pokret izvorno kreće iz tijela i pretvara se u pozitivnu energiju. Obje tjelovježbe na jedinstven način razvijaju kontrolu pokreta, jačaju koncentraciju i omogućuju vam da spoznate pravu istinu o vašem tijelu, prepuštajući mu se i osjećajući ga. Ženi je na ovaj način dopušteno da izrazi svoju senzualnost odbacujući grubost i krutost pokreta, a kroz miks tehnika naučit ćete kako otvoriti tijelo prema van i pomoći mu da se vrati u tjelesnu i emocionalnu ravnotežu. 

Fizionomija čovjeka predviđena je za aktivno kretanje, ali suvremeni način života transformirao se iz stojećeg u sjedeći. Iz tog svakodnevnog položaja mnogim ženama proizlazi bol u vratu, krivljenje kralježnice i slabljenje mišića. Kroz ovaj trening, tijelu zadajete nove obrasce kretanja, jačate najdublje slojeve mišića koji oblažu koštani sustav i čine ga jačim, izdržljivijim i fleksibilnijim. 

Koristeći samo dva rekvizita, baletnu prečku i vaše tijelo, prepustit ćete se novim tjelesnim izazovima i senzualnim pokretima koji pobuđuju osjećaj zadovoljstva i ugode u tijelu. Baš kao i čovjek koji se hrani znanjem i novim iskustvima i vaše tijelo teži novim spoznajama bez obzira na dob i fizičku spremu. Mozak postavlja granice koje tijelo ne poznaje, a ako mu se predate i oslobodite ga okova, može vas iznenaditi što je sve u stanju postići.

AM Ballet Barre Method Zagreb - Emotion Studio

O treningu

Trening traje 60 minuta

Program se održava
Ponedjeljkom i srijedom od 19 do 20 sati.
Trener: Ana Kuhanec Brašnović

Oprema za trening

Vježbate bose u udobnoj sportskoj odjeći.

Emocionalni benefit

Kada vježbate da biste dobro izgledali, tada vježbate samo mišiće. Ali ako kažete da želite vježbati da biste se u svom tijelu osjećale zdravo, ugodno i sretno tada trenirate nešto puno važnije – vaše psihofizičko zdravlje. 

Ovaj trening pruža vam upravo to, iskustvo da na dinamičan, siguran i zabavan način pružite vašem tijelu tjelovježbu s emocionalnom komponentom koja u vama njeguje i razvija osjećaj senzualnosti, ugode i zadovoljstva.

Tjelesni benefit

Vježbe koje ujedinjuju tehnike baleta i pilatesa svojim učinkovitom pokretima pomažu održavati vaše tijelo besprijekornim i jačaju lokomotorni sustav koji čini sustav za kretanje sastavljen od kostiju, mišića i spojeva među kostima. Osim toga, osnažuju muskulaturu, povećavaju opseg pokreta i fleksibilnosti, poboljšavaju posturu tijela i abdominalnu snagu te učinkovito djeluju na smanjenje bolova u zglobovima. Uz fizičke dobrobiti, za žene je jednako privlačno da ovakav specifičan spoj vježbi rezultira lijepo oblikovanim, duguljastim i vretenastim mišićima koji su estetski cilj gotovo svake žene.

Elementi vježbanja

Trening inspiriran baletom - AM Ballet Barre Method Zagreb - Emotion Studio

PREPUŠTANJE

  • uvodni dio sata koji omogućuje umirivanje uma, otpuštanje kontrole i osjećanje tijela te vas ujedno priprema za glavni dio

VJEŽBANJE

  • glavni dio sata fokusiran je na vježbe učvršćivanja i oblikovanja tjelesne muskulature

MEDITACIJA

  • završni dio sata sastoji se od opuštanja kroz kružne kretnje i plesnu meditaciju.

Što klijentice kažu o nama​

Povezani blogovi