Ana Kuhanec Brašnović

Motivirana osobnim iskustvom – time što sam žena koja živi u modernom društvu, balansirajući sa svim svojim ulogama
koje i volim, i želim živjeti – da sam mama, poslovna žena, supruga – susrela sam se sa činjenicom
da je te uloge ponekad teško održati u balansu.

Kao magistrica kineziologije nadogradila sam znanja edukacijama iz psihologije i osobnog razvoja što je rezultiralo kreiranjem metoda koje kombiniraju kineziologiju s psihološkim pristupom stvarajući tako modernu kineziologiju. Povezujući tijelo i emocije postala sam začetnica metoda s emocionlanom komponentom vježbanja. Cilj mojih metoda je u svakodnevicu žene dovesti balans kako bi žene mogle stvoriti dovoljno energije da se mogu posvetiti svim svojim ciljevima.

Ana Kuhanec Brašnović - Individualni trening - E-motion Studio Zagreb

Biografija

U radu sa ženama na tjelesnoj razini Ana je još prije 15 godina uvidjela potrebu za kompleksnijim pristupom – jer ono što žene žele uz fizičku formu i lijep izgled je i osjećati se dobro.

Nedostatak vremena i energije žene čini nezadovoljnima, što ponekad tumače kao osobni neuspjeh koji dovodi do nezadovoljstva, osjećaja manje vrijednosti, čak i depresije. Osnovna razlika mojih metoda je u osjećanju tijela umjesto u njegovom gledanju, no radi se o kompleksnom pristupu koji ujedinjuje dugogodišnju analizu i znanja kako pokret utječe na fiziološke procese, hormonalne promjene i emocije.

Plesna terapija koja obuhvaća njezine autorske metode i koju volonterski provodi za žene oboljele od karcinoma pokazala je koliko su metode učinkovite u prevladavanju unutarnjih barijera i dovode do emocionalne transformacije koja je uvjet za promjenu obrazaca te tako postaje iznimna podrška zdravom životu u cjelini. Imala je prilike raditi sa tisućama žena kojima su njezine metode pomogle u gradnji istinskog samopouzdanja, a što je onda utjecalo i na poboljšanje svih onih područja koja su im u životu važna.

Sve metode koje je Ana osmislila na temelju stručnog uvida kroz rad s ljudima imaju za cilj pomaknuti granice sagledavanja tijela kako bi se postigao psihofizički balans. Metode su različite ovisno o skupini koja ih provodi, te je svaki program ciljano razrađen od početnih parametara do ciljeva koji se metodom postižu. Svi programi Anino su autorsko vlasništvo i zaštićeni su imenom, konceptom i metodologijom. Sve metode Ana provodi i nadograđuje u svome studiju u Zagrebu.

BODY EMPATHY, 2015.
Svoju strast za spajanjem moderne kineziologije i psihologije podiže na višu razinu i u suradnji s magistrom psihologije Hrvojem Malekovićem kreira jedinstvenu Body Empathy metodu koja se temelji na neuroznanstvenim spoznajama te kroz posebno osmišljene plesne vježbe u kombinaciji s psihološkim radionicama ima za cilj postizanje psihofizičkog balansa. Danas metodu provodi u suradnji s renomiranim stručnjacima iz područja psihoterapije i psihologije na posebnim radionicama u svom studiju.

 

E-MOTION WORKOUT, 2015.
Program za žene koji ima fokus na kružnim kretnjama zdjelice i prsnog koša s ciljem balansiranja hormona kroz tjelovježbu. Time se postiže ugoda vježbanja i potiče psihofizički balans. Ovakav način tjelovježbe djeluje kao tjelesna terapija i odlično se kombinira s dodatnim savjetovanjima psihološkog karaktera.

 

PLESNA TERAPIJA, 2015.
Terapija koju Ana kreira i osobno vodi za žene oboljele od karcinoma. Provodi se na radionicama koje imaju za cilj poboljšati kvalitetu života sudionica i biti im podrška u funkcioniranju u zahtjevnom periodu života. Izvrsni rezultati sudionica potaknuli su Anu na daljnje proučavanje utjecaja pokreta na psihofizičku i emocionalnu razinu – na spajanje moderne kineziologije s psihologijom.

 

AM BALLET BARRE PRENATAL, 2011.
Potaknuta vlastitom trudnoćom kreira poseban program vježbi za trudnice koje podupiru sve faze trudnoće i povoljno djeluju na emotivno i tjelesno biće mame što metodu čini jedinstvenom i prepoznatljivom.

 

AM BALLET BARRE, 2011. 
Metoda je koja kombinira kružne pokrete usklađene s potrebama ženskog tijela i načina kretanja sa svrhom poboljšanja fleksibilnosti i jačanja core-a. Za razliku od drugih Ballet Barre metoda koje su fokusirane isključivo na tjelesnu preobrazbu, ovdje se dodatnim elementima uz fizičke promjene postiže  i jednako važan emocionalni balans koji ovu metodu čini progresivnom i autentičnom.

 

INSTRUKTORSKA ŠKOLA, 2010. 
U kojoj podučava druge stručnjake svojim jedinstvenim metodama vježbanja. Za više informacija obratite se na ana@emotionbyanakuhanec.com

 

ANA’S SENSUAL FITNESS, 2007. 
Metoda vježbanja osmišljena je za žene i kao rekvizit koristi pole (šipku). Posebno razrađene vježbe ciljano djeluju na mišiće cijelog tijela poštujući prirodne ženske kretnje. Vježbe su posebno kombinirane na način da stvaraju ugodu pri vježbanju djelujući na hormonski balans i emocije. Takav fiziološki balans rezultira ugodom izvođenja, povećanjem izdržljivosti, gipkosti i snage te donosi visoki stupanj motivacije i zabave.

 

ISKUSTVO

 • 2019. 
  Osniva studio za žene E-motion more than fitness studio; Body, Mind, Spirit – Inner revolution. Članica stručnog tima projekta Aktivna Hrvatska koji ima za cilj educirali građane o važnosti redovne tjelesne aktivnosti te zdravih životnih navika. Projekt je pod pokroviteljstvom Kineziološkog fakluteta i Ureda predsjednice RH

   

 • 2015. 
  Kolumnistica za She.hr, aktivno objavljuje i danas Stručna suradnica i plesna terapeutica za udrugu Sve za Nju, koja daje potporu ženama koje su preboljele karcinom

   

 • 2014. 
  Stručna suradnica i voditeljica za TV emisiju DM Baby Bonus na HRT, suradnja obuhvaća stručne savjete i kreiranje vježbi za trudnice

   

 • 2013. 
  Stručna suradnica Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prezentira pristup vježbanju i rekreaciji koji uključuje emocionalnu komponentu i radi te inovativnosti postaje stručni suradnik fakulteta

   

 • 2011. 
  Magistrica kineziologije, mag. cin., diplomira na na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, smjer Osnovne kineziološke transformacije

   

 • 2010. 
  Osniva fitness studio za žene Ana’s sensual fitness

   

 • 2005. 
  Instruktorica za S Factor metode za Europu

   

 • 2004. 
  Promotorica knjige S Faktor, Sheila Kelley, u Hrvatskoj

   

DODATNE EDUKACIJE

 • 2014.
  Integral Personal Development, Zagreb – edukacija Osobnog razvoja
 • 2013.
  Integral Personal Development, Zagreb – edukacija RIR – Roditeljstvo i rani razvoj
 • 2011.
  SAD, Miami – edukacija o suvremenim fitness metodama
 • 2005.
  SAD, Los Angeles – edukacija Sheila Kelley’s S Factor
 • 2000.
  SAD, Državno Sveučilište Illinoiss – obrazovanje u području fitness-a i aerobik
 
 
 
 

Što klijentice kažu o nama​

Zapleši s nama!