E•motion tim

Naši educirani treneri kreirali su programe posebno namijenjene ženama! Uz zabavne i motivirajuće treninge dati će vam i dodatne savjete, bilo da vas zanima koje vježbe za trbuh su najbolje za vas, kako prevladati bol u leđima i u vratu koje uzrokuje stres ili kako smršaviti na zdrav i učinkovit način. Dođite u naš E-motion more than fitness studio u Zagrebu i saznajte zašto su naši treneri tako sretni, motivirani i fit!

Rođena sam i živim u Zagrebu već punih 32 godine.

Završila sam Studijski centar socijalnog rada i po zanimanju sam socijalna radnica, a zvanje mi je sveučilišna specijalistica, univ.spec.act.soc. Zaposlena sam u Domu „Duga-Zagreb“, ustanovi socijalne skrbi te svakodnevno radim sa ženama i djecom, žrtvama obiteljskog nasilja.

Živim užurbani život u kojem sam sama odabrala da svakodnevno radim s ljudima, a moja želja je da pritom pokušam pozitivno utjecati na ljude oko sebe, motivirati ih, inspirirati i usmjeriti na prave životne puteve i odluke, što me ujedno i hrani.

Uglavnom ne! Današnji tempo života je brz, nekada ga je teško pohvatati, a posebno kada si žena – uvijek moraš ispunjavati nečija očekivanja, a često pritom zaboraviš na sebe, na vlastita očekivanja, na svoje mentalno zdravlje.

Tražila sam nešto drugačije, nešto što će zadržati moj interes dulje od šest mjeseci i slučajno sam došla u tadašnji Ana’s Sensual Fitness studio! Ali kako to u životu biva, ne postoje slučajnosti, jer nakon otkrića, zadovoljila sam sve potrebe za treniranjem – i mentalne i tjelesne.

To je mjesto u kojem zadovoljavam samo svoje potrebe, u kojem ne igram uloge ako to ne želim, ne ispunjavam očekivanja osim vlastita, već kroz svaki pokret, zaista živim sebe i istražujem svoju bit… Upoznajem svoju ženstvenost, pronalazim svoj mir kada mi je zaista potreban.

Naučila sam misliti na sebe i na svoje tijelo. Svaki put kada uđem u dvoranu, ta dva sata sebično zaboravim na svijet oko sebe i prepuštam se trenutku i emocijama koje sam u tom trenutku donijela i samo pokrećem tijelo u ritmu.

Dok sam bila samo polaznica programa uživala sam u osjećaju i spoznaji vlastitog tijela, ali sada, iz uloge instruktorice, imam čast gledati različite žene, kako se transformiraju i rastu, kako svaka pronalazi svoj put, istražujući sebe… Gledam njihove emocionalne i fizičke promjene i neizmjerno sam sretna i ponosna što mogu biti dio toga. Ples me čini sretnom, E-motion me čini sretnom, a prenošenje te energije me usrećuje i ispunjuje.

Licencirani sam Zumba® fitness instruktor i zaljubljenik u grupni fitness uz glazbu!

Glazba i sport! Život mi je obilježila muzička naobrazba i razne glazbene aktivnosti. A osim toga intenzivno sam vezan i za ljubav prema prirodi, gdje dobar dio vremena provodim u rekreativnom treningu i drugim sportskim aktivnostima.

Tijekom 2011. godine vođen posebnom ljubavlju prema latino glazbi, otkrio sam veliku strast prema latino plesovima pa tako i Zumba® Fitness-u, koji me osvojio prvim plesnim koracima i tada je započela ljubav koja traje i danas.

Stekao sam licencu za Instruktora „Zumba® Fitness-a“, uz daljnju edukaciju završio „Zumba® Pro-skills“, zatim dobio licencu za instruktora „Zumba® Toning“ kao jedan zasebni program, (i neke dodatne e-learning programe iz područja “Zumba ® Core” i “Brazil”). Uz to sam kompletirao i školovanje za „Instruktora grupnog fitnessa uz glazbu“ na Učilištu „Magistra“ što je bilo neophodno za objedinjavanje znanja.

Član sam ZIN™ Organizacije s višegodišnjim iskustvom vođenja grupnih treninga Zumba ® Fitness-a. Kao ZIN član imam ekskluzivnu povlasticu korištenja službenog ovlaštenog programa od strane Zumba Fitnessa, koji prati sve svjetske aktualne trendove po pitanju latino glazbe i programa vježbanja grupnog fitnessa uz glazbu, pod zajedničkim nazivnikom „Zumba“.

Jer je to nadasve jak, zabavan i zanimljiv trening, kao kombinacija intenzivnog aerobnog treninga s izolacijama, nešto slično intervalnom treningu. Koreografije na pjesme budu iz trenutno popularnih hitova, ali i starih klasika, uglavnom iz predjela Južne Amerike, ali i Afrike… Svaki je sat nezaboravni plesni party prilikom kojeg ćete zaboraviti da ste odradili vrlo ozbiljan trening i otići kući s puno izgubljenih kalorija, rasterećeni od svakog stresa i s velikim osmijehom na licu.

Dobrom energijom, odličnim izborom glazbe, jednostavnim i efikasnim koreografijama s naglaskom na fitness varijacije plesnih koraka i sugestivnom vođenjem, svaka će se žena osjećati kao plesna diva i fitness kraljica.

Pronašla sam se kao instruktorica grupnog fitnessa uz glazbu odnosno kao licencirana Zumba® fitness instruktorica. Ugodna atmosfera studija privlači pozitivne ljude, potiče aktivnost dobrog treninga i vrhunske zabave što i definira Zumba fitness.

Od svoje petnaeste godine bila sam aktivni član Studentsko kulturno-umjetničkog društva (SKUD) “Ivan Goran Kovačić”, u čijem folklornom ansamblu sam djelovala dvanaest godina i gostujući po cijelom svijetu proučavala plesnu kulturu zemalja koje sam posjetila.

Glazba ispunjava svaki dio mojeg života, kao pokretač bilo kojeg trenutka, kao izlaz iz teških situacija, kao zabava, kroz pokret i ples…

Od devedesetih aktivno treniram Hi-Lo , Step aerobik i Tae bo, a početkom 2012. godine otkrivam Zumba fitness i postajem licencirana instruktorica Zumba® fitness-a.

Jesam i tako sam postala licencirana instruktorica za Zumba Kids i Zumba Jr. Fitness , Pro skills i e-learning Zumba Core, a osim toga, završila sam i trenersku edukaciju, neophodnu za rad grupnih programa uz glazbu – Učilište „Magistra“, smjer instruktorica grupnog fitnessa uz glazbu. Uz to aktivni sam član ZIN™ Organizacije.

Kada se odlučimo za vježbanje, tada nam ono može postati i stil života. Svatko treba pronaći vrstu treninga koja mu odgovara. Moj moto je uživati u svakom odrađenom treningu, a to sam pronašla upravo u Zumba fitnessu.

Strast i ljubav prema onome što radim najvažnija je stvar. Pokrenuti pozitivnu energiju, prenijeti ju na vježbače, omogućiti da se i oni jednako dobro osjećaju i dijele zajedničko zadovoljstvo toga dana.

Od najranije dobi bila sam sportski tip i fizički aktivna. Uz roditelje sportaše nije niti moglo biti drugačije. Aktivno sam se bavila plesom, atletikom, tenisom, odbojkom, softball-om, hokejom na ledu i mačevanjem a rekreativno sam uvijek tražila novi izazov i neki novi sport.

Zaljubila sam se u Ana’s Sensual Fitness program na prvom satu kada sam kao vježbačica ušla u dvoranu. Pozitivna energija koja vibrira u ženama u studiju, apsolutno je zarazna i stvara ovisnost.

Opisala bih ga kao slobodu koja me nosi dok plešem na šipci, prirodni nagon koji me tjera da iziđem iz svoje glave i tjera da POLETIM!

Kao i mnoge druge stvari u mom životu nisam ja odabrala postati instruktoricom već se to jednostavno prirodno dogodilo. Naime nakon dugogodišnjeg vježbanja u trenutku kada sam podsvjesno tražila neki novi izazov Ana je osjetila tu moju energiju i pozvala me da pokušam doživjeti ASF iz drugačije perspektive. I tako sam krenula u instruktorsku školu i kako ide ona poznata izreka ”The rest is history”!

S obzirom na to da sam po struci profesor i pedagog nije mi trebalo puno da savladam pedagoške tehnike. Što se tiče kineziologije i tehnike vježbanja koje su svojstvene ASF-u trebalo je samo imati povjerenja u tijelo i biti otvorena za nova iskustva. Intuitivno uz vodstvo mentora usvojila sam potrebno znanje, a sa svojim curama u grupama prirodno sam nastavila rasti.

Apsolutno! Svaka od nas u sebi skriva mnoštvo svega i svačega. Upoznavanje svog alter ega tek je početak putovanja u kojem upoznajemo i otkrivamo sebe. Voljela bih da svaka žena dobije priliku upoznati svoj alter ego i zavoljeti ga kao što sam to ja doživjela u E-motion studiju.

Motiviraju me svakim treningom, kao instruktorica volim promatrati kako svaka žena iskustvo plesa na šipci pretvara u svoje osobno iskustvo i kako pronalazi snagu i ljepotu u sebi i drugima! Obožavam biti dio grupe žena koje se vesele novim izazovima i koje se podržavaju na tom putu!

Moja poruka je vrlo jednostavna – odlučite se učiniti najbolju stvar za sebe. Svaka žena zaslužuje barem dva sata tjedno samo za sebe, da upozna sebe, svoje tijelo i da povrati onaj iskonski osjećaj ženstvenosti koji se skriva u svakoj od nas. To je ono što nudi E-motion studio.

Nina

Osim što sam dugogodišnja trenerica pilatesa i bootis/cora, rekla bih da je moja specijalnost postala kružni trening za guzu i trbuh.

Počela sam baviti vježbanjem prije 17 godina, a sada imam 35, dakle punih 18 godina motiviram sebe i druge na vježbanje i brigu o tijelu.

To je najbolje pitati moje polaznike, ali ako bih se morala opisati, rekla bih da sam vesela i vrlo pristupačna trenerica, koja ne priznaje zabušavanje!

Moja ljubav prema sportu započela je u ranom djetinjstvu kada sam počela trenirati tenis. Ta ljubav trajala je 9 godina i dan danas mi je žao što se nisam profesionalno bavila tim sportom.

Da, 2017. godine bila sam odabrana od Sport Vision Hrvatska za brand Champion kao zaštitno lice njihove proljetne kampanje. Jedno zanimljivo iskustvo s obzirom na to da se i sama bavim modelingom u slobodno vrijeme.

Moja najdraža vježba je definitivno plank na sto načina. Volim tu vježbu jer jača cjelokupni core i ostatak tijela, mogu se poigravati s balansom i ravnotežom, a u isto vrijeme sa snagom i izdržljivošću.

Fokus! Najbitnija stvar prije svega. Pravilna prehrana i san najbitniji su faktori poslije treninga snage i izdržljivosti, što je upravo moj Bootis/Core trening kojeg vodim u kružnom obliku i vrlo je efikasan ako daješ 100% sebe.

Prve rezultate možemo vidjeti već nakon 2 mjeseca intenzivnog rada na sebi. Općenito, tjelovježba bi trebala apsolutno postati dio svačijeg lifestyle način življenja, jer osjećaj koji ti pruža zadovoljstvo da tvoje tijelo traži više i jače uistinu je jedan od najboljih osjećaja, ali to nažalost ne dolazi odmah. Trud potpuno nagrađuje tek kada osoba odbije odustati. To je moj životni moto.

Psiha je definitivno prva koja je jača od svega. Ne moramo i ne možemo biti u izuzetnoj tjelesnoj formi ako tek krećemo s promjenom u životu. Kako bi se pokrenuli moramo biti prvo jaki u glavi i stvoriti sebi sliku kako mi to zaista možemo i želimo. Tjelesna forma dolazi vrlo brzo ako zaista to želimo. Na moje treninge dolaze i potpuni početnici, ali i vrlo aktivni vježbači koji uvijek zahtijevaju više.

Tako je, trening koji vodim prilagodljiv je svima. Početnicima je najbitnija prije svega adaptacija i netko tko ih razumije, ali i netko tko će ih gurati naprijed i ne dopustiti da im se trening u bilo kojem smislu zamjeri, već da odmah u startu dobiju osjećaj sigurnosti, pripadanja skupini i motivaciju koja je jako bitna kako bi išli naprijed prema svome cilju. Što je cilj i kako ga postići vrlo je zahtjevna vježba koja traje cijeli život, koja naša tijela čini vitalnima i lijepo oblikovanima, a ponajprije nas čini zdravima jer je naše tijelo jedino mjesto u kojemu moramo živjeti cijeli naš život.

U svojih 41 godinu život me naučio da nikada nije prekasno. 

Moja priča u Ana’s Sensual Fitnessu započela je prije 9 godina. Priča je to koja mi je otvorila horizonte, osnažila me kako izvana tako i iznutra, dala neku novu dimenziju mojoj svakodnevici.

Iza vrata Studija, u toj dvorani pronađeš svoju malu oazu, odmak od dnevnih briga, obaveza i stresa. Plešući vježbaš, učvršćuješ tijelo, rasterećuješ misli, pomičeš vlastite granice. Odlaziš kući s najvećim osmijehom na licu. Spremna za novi dan i neke nove izazove. Ispunjena, jaka i slobodna. I ne, ovo što pišem nije nikakva bajka,to je “samo” ASF. I to sam ja! 

Majka dvoje djece, vlasnica jednog psa, domaćica, vozačica, kuharica, poslovna žena, ništa drugačija od svih ostalih žena. I zadnje, ali ne i manje bitno, instruktorica sam ovog predivnog programa!

Itekako je važno. Većina polaznica tek kada dođu na prvi trening shvate koliko su zatomile u sebi tu ženstvenost, svoju nježniju i naizgled ranjiviju stranu. Da ne pričam o senzualnosti. Predivan je osjećaj kada ju ponovo osvijestiš i dozvoliš sebi da budeš sve ono što zapravo jesi. Da se ne sramiš sebe, svoga tijela, svojih osjećaja. Prožima vas osjećaj zbog kojeg, kad jednom dođeš, jednostavno više ne prestaješ dolaziti.

Ne postoji granica niti ikakva prepreka ženama koje se odluče posvetiti sebi, svom psihičkom i fizičkom zdravlju ako one to žele. Ova metoda vježbanja potpuno je neagresivna, trening svatko može prilagoditi sebi i pomicati vlastite psihofizičke granice u onoj mjeri koliko je to vašem tijelu ugodno. I tu je vitalna razlika ASF-a u odnosu na sve ostale vrste vježbanja.

Odgovorit ću vam kroz jednu izreku u kojoj sam se pronašla: “Postoje prečice do radosti, ples je jedna od njih.“

Ne pada mi na pamet nikada samo jedna, već tri riječi koje dolaze u paketu. Nije slučajnost da baš sve tri počinju sa slovom S: Senzualnost, Sloboda i Sreća !

Što klijentice kažu o nama​

Zapleši s nama!